HZS: PR novice Diabetes Diabetes bi lahko škodil moji športni karieri

Diabetes bi lahko škodil moji športni karieri

Nekaj časa nazaj sem ugotovil, da je imel oče sladkorno bolezen, oziroma diabetes. Tako pa me je to zelo presenetilo, da do sedaj tega še nisem opazil, vendar je imel bolj blago različico, ter je šlo bolj za povišan sladkor, tako da to ni tako močno vplivalo nanj. No nato pa mi je oče povedal, da je diabetes imelo tudi ogromno drugih članov naše družine, kar je vključevalo vse 4 moje stare starše.

No ta novica pa me je zelo prestrašila, kajti vedel sem, da je lahko diabetes povezan z genetiko. V kolikor pa je to bil primer, je to pomenilo, da bi obstajala kar dobra možnost, da bi diabetes doletel tudi mene. Strah pred tem pa sem imel predvsem zaradi tega, ker so moje sanje, uspeti v odbojki, ter se s tem preživljati. Tako pa mi sedaj že kaže zelo dobro, saj se bom v naslednji sezoni verjetno odpravil igrati v tujino, kar pa bi lahko zelo spodbudilo mojo športno kariero, ter mi omogočilo, da bi lahko iz tega ustvaril zelo lepo življenje in dobiček.

No tako pa je bila težava v temu, da bi mi diabetes lahko konkretno zaviral napredek pri odbojki, saj bi vplival na mojo telesno sposobnost. To pa zato, ker so znaki diabetesa predvsem pogosta utrujenost, poslabšan imunski sistem, poslabšan vid, izguba telesne in mišične mase in podobno. No vse to pa bi me lahko oviralo pri izpopolnjevanju moje odbojkarske sposobnosti in kariere. 

Diabetes bi lahko škodil moji športni karieri

Zato pa sem sedaj dajal zelo veliko pozornosti na vse te znake, ter sem pazil tudi na to, da sem se čim bolj izogibal sladki hrani, kjer pa sem se sladkim pijačam, povsem odrekel. No tako pa sem tudi hodil na razne teste krvi, da bi videl, če imam v krvi povečano koncentracijo glukoze, kar bi bil dober indikator za diabetes. Tako pa se mi do sedaj še ni nič pojavilo, vendar bom še v naprej zelo pazil.