HZS: PR novice Toplotne črpalke zrak voda Za montažo toplotne črpalke zrak voda potrebujete strokovnjake

Za montažo toplotne črpalke zrak voda potrebujete strokovnjake

Moj oče je izkušen serviser za toplotne črpalke zrak voda in je imel vedno veliko dela. Zaradi svojih veščin in znanja je bil zelo iskan, saj je vedel vse o vgradnji energetko učinkovitih ogrevalnih sistemov in to so vedeli vsi v mestu kjer je živel

Prejšnji teden je med montažo prejel klic iz lokalnega centra skupnosti, kjer so ga potrebovali za namestitev toplotne črpalke zrak voda v njihovih prostorih. Delo je sprejel, saj je bil vedno navdušen nad novimi izzivi pri svojem delu.

Kmalu se je srečal z direktorjem centra, ki mu je razložil, da je cilj projekta zmanjševanje njihovega ogličnjega odtisa in znižanje stroškov energije. Oče je najprej skrbno pregledal stavbo in ocenil kje je najbolj primerno mesot za montažo toplotne črpalke zrak voda. V sodelovanju z osebjem centra je rpripravilpodroben načrt, da bi zagotovil, da bo vsaka soba imela na voljo optimalno ogrevanje in hlajenje.

Za montažo toplotne črpalke zrak voda potrebujete strokovnjake

Po nekaj dneh, je s svojo ekipo začel z montažo. Zunanje enote so namestili na mesto, kjer so bile skrite. Tudi v notranjosti je pazil kako je postavil napeljavo, da ne bi rušili estetike centra. Skrbno je vodil svojo ekipo, ko so povezovali cevi za hladilno sredstvo in električno napeljavo na notranje enote.

Po nekaj dneh je prišel trenutek resnice. Zagnali so prvo toplotno črpalko in hladen zrak je napolnil prostor, tako so si lahko prebivalci oddahnili od poletne vročine. Ekipi so vsi zaploskali, saj so vedeli, da zdaj lahko zaženejo vse toplotne črpalke zrak voda.

Njegov projekt v centru je bil končan in direktor centra mu je izkazal neizmerno hvaležnost, da so montažo izvedli kvalitetno in v najkrajšem možnem času. Oče je vedel, da njegove instalacije ne bodo le nudile udobja obiskovalcem centra, ampak bodo prispevale tudi k bolj zeleni in trajnostni prihodnosti.